čtvrtek 26. srpna 2010

Tip na víkend - Indické džaldí-džaldí


Recept na tuhle dobrotu mám z Apetitu, ale myslím, že podle toho jak dlouho nám vydrží, ho můžu klidně považovat za vlastní a osvědčený!!!

tady ještě pro případné zájemce receptík:

I

ndické džaldí-džaldí

1 kg oloupaných jablek zbavených jádřince
1 hrnek krupice
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
200 g rozpuštěného másla
rozinky a mletá skořice podle chuti
šlehačka, kysaná smetana, jogurt k podávání (nemusí být)

Troubu zahřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Jablka pokrájejte na kousky. Smíchejte krupici, mouku a cukr. Do hlubokého pekáče, v jakém obvykle pečete kuře, rovnoměrně nasypte polovinu směsi, navršte jablka smíchaná s rozinkami a skořicí, posypte je zbylou sypkou směsí a všechno přelijte máslem. V zahřáté troubě pečte 40–60 minut, aby povrch zezlátl. Podávejte horké či studené; můžete přidat kopeček šlehačky, kysané smetany nebo jogurtu.

1 komentář:

  1. Věru,
    to vypadá lákavě!!!
    Už mám opsáno a vyzkouším!!!
    Děkuji za recept.
    A přeji moc hezký víkend (poslední prázdninový :o(( )
    Jarka

    OdpovědětVymazat