středa 27. října 2010

Jablíčka

Jablíčka u nás "jedou" už asi 14 dní. Měli jsme z jablek snad opravdu všechno ... teď jsem se musela vrhnout na svoje první zavařování, ale zase to nesmím přehánět, protože už jsem zaslechla ..."tak nám tu zase "smrdí" jablka, co bude k večeři"...

Protože jsem si už před časem pořídila pekárnu na chleba, která nemá konkurenci, a má i program na džem, šla jsem do toho. Uplácala jsem svoje první povidla, když jsem je plnila do skleniček, tak jsem poctivě ochutnávala... jablka se skořicí to já opravdu můžu ... takže v nejhorším případě je sním já.


Dneska jsem jednu skleničku poslala do světa, jen mi ta zavařovací sklenice přišla taková "divná" a tak jsem musela narychlo namalovat jablíčko.
Šlo to rychle - vytisknout jablíčko, obkreslit na folii - vystřihnout, vyhrabat látku, přilepit šablonu - a pak jen stírat  voskovky  na látku - nakonec jsem to ještě obtáhla zlatou konturou na hedvábí.... nechat zaschnout - zažehlit (zafixovat) - a je hotovo.


Krásný prodloužený víkend, užívejte si volna

Věrka 

5 komentářů:

  1. Vierka, krasne jablcka...to ma ani nenapadlo spravit jablkovy dzem. ja som minuly rok jablcka nastruhala a len tak nacisto vlozila do poharov ...a teraz to vytahujem do kolacikov alebo ked je velka kriza a nic doma nie je... beriem to ako detsku vyzivu :), pa pekny den

    OdpovědětVymazat
  2. Věru, jablka a skořice, to je i moje káva! Skleničky si krásně vyzdobila, kdysi jsem s dětma razítkovala, přímo rozkrojeným jablíčkem. Vypadalo to dobře :O)
    Měj hezký večer, moc zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Věrko, úplně jsem chytla slinu:) A jablíčka jsou moc pěkná! Pavlína

    OdpovědětVymazat
  4. Věruš,
    ten jablkový džemík bych asi zvládla, ale to Tvé obtisklé jablíčko - přečetla jsem dvakrát ten popis, ale nevím, nevím! :o)))
    Jsi šikovná a je to moc pěkné! a jistě i dobré!
    Hezký večer
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  5. Jaru, ty holka šikovná, věř mi že bys to zvládla taky... jen ten můj popis nebude dokonalý :-)
    Věrka

    OdpovědětVymazat