pátek 5. listopadu 2010

První pletená šála

 ... tak mám splněný první  bod ze svého seznamu...


mám první pletenou šálu a vlastně hned dvě. Nejdřív jsem to natrénovala na té pro Francescu a pak hurá taky něco pro sebe.
Ale abych se úplně nechlubila, že je to moje zásluha. Probíhá to u nás následovně ... prababička načne...(to neumí nikdo jiný)... babička upletla ten začátek, kde se nahazují nějaká oka ... a já pak motala hladce, obrace ... babička to opět ukončila ...ale lepším se, už umím alespoň základ. Dřív jsem jen nakoupila klubíčka, vybrala co chci... :-)

Vzorek jsem hrozně dlouho hledala na netu, a pak jsem ho objevila vlastně náhodou v jedné diskuzi. Měla jsem několik takových svetrů ve zlatých osmdesátých... a nikdo si nemohl vzpomenout jak se to vlastně dělalo. Já si pamatovala jen, že se uplete vlastně polovina, pak se "udělá něco" pustí oči a díl se zdvojnásobí.
...a teď jsem se chtěla ten návod vložit a nemůžu ho najít :-(

Mějte krásný den
Věrka

5 komentářů:

  1. Věru, musím se smát, tedy ne tobě - začínala jsem plest podobně, nedovedla jsem rozlišit od sebe hladce a obrace...Ale co, účel světí prostědky, más hotovo a šály jsou moc pěkné! Však ty se naučíš i začínat!
    Pohodový víkend, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Věru, máte to moooc krásné!!! a těším se, že třeba časem vložíte onen ztracený vzoreček :o) taky mám v živé paměti, jak se s ním pletly vesty...s takovými velkými oky...moc ráda si ho oživím a na vzorek na šálu je to suprový nápad :o) tak přeji krásné tvoření....Radka

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Verko,salky se ti povedli- jeste ze mame ty babicky :)) Me prvni saly se zuzovaly a zase rozsirovaly podle toho, jak jsem kde nejake to ocko omylem zozpletla nebo zase zapomnela.Bylo to docela silene! Moc se mi libi material a barvicky ktere jsi vybrala.A jestli najdes ten vzorek tak ho sem prosim pridej,rada ho vyzkousim.

    OdpovědětVymazat
  4. A TEN NÁVOD PROSÍM BUDE ?jÁ TAKY PAMATUJI 80.LÉTA,ALE STÁŘÍ MĚ DOHNALO A NAVOD SI UŽ BOHUŽEL NEPAMATUJI.dÍKY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. návod je tady
      http://pleteni-vzory.wbs.cz/Parana-oka---rychlopleteni.html
      V.

      Vymazat