čtvrtek 16. května 2013

Staroměstská věž a Nejlokomotivovatější lokomotiva

V pondělí jsem s Lukášem měla naplánovanou návštěvu divadla a taky překvapení.
Výlet s kabelkou do ruky se nekonal, protože ty mraky co se na nás v poledne začali valit totálně zničily mé plány ohledně oblečení. Tak snad příště.

Před divadlem jsme "museli" zdolat další z pražských věží. Tohle překvápko jsem Lukymu řekla až když jsme vystupovali z vlaku. Na Staromák jsme dorazili ještě v pohodě, koupili si lístky a hurá na věž - jenže venku mezitím začalo pršet. Naštěstí to bylo jen chvilkové. A fotky nakonec vypadají docela dobře.





... a tohle se mi prostě asi nikdy neokouká  - nádhera.
Historii vás tady asi nebudu nudit, informace si může každý nastudovat. Přidám spíš takovou "technickou" poznámku. Do věže se dostanete pohodlně výtahem, takže žádné schody a nic podobného. Nejsem velký zastánce "modernizací" ale tohle  je dle mě vkusné a hlavně pro dobrou věc.

Po pokukování po pražských střechách jsem zase pěkně šlapali zpět na Hlavní nádraží, kde se ve staré budově hraje tohle představení.

Nejlokomotivovatější lokomotiva






Luky byl spokojený a to je hlavní. Vybrali jsme si všední den a myslím, že jsme dobře udělali, bylo nás tam asi 20.  Pokud chcete někdo představení navštívit (pro milovníky vlaků, ideální) koukněte zde.

Mějte fajn víkend

Věrka

17 komentářů:

  1. Věrko, skvěle jste si užili den! Škoda, že je Praha od nás tak daleko. Synovi by se představení určo líbilo. Krásné fotky pražských střech! Hezký zbytek dne! Adriana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adriano, díky - tak třeba bude něco podobného i u vás :-)
      V.

      Vymazat
  2. Věru!!!
    To jsou krásné fotky z Prahy, to se opravdu ani mne nikdy neokouká!!,
    Představení muselo být pěkné, určitě jste si to užili.
    A s kabelkou to bude příště!!
    Měj se moc hezky
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaru díky - já mám pro tu Starou Prahu prostě slabost :-)
      V.

      Vymazat
  3. Musel to byt krasny vylet i prez to, ze vas trochu zlobilo pocasi! Fotky jsou nadherne a Lukymu nadrazacka cepice moc slusi :) Zdravim, Monika.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni díky - je to malý mašinfíra a Šímu už to taky bere :-)

      Vymazat
  4. Jak jsem Pražák, tak jsem ostuda... na věži Staroměstského orloje jsem nebyla nikdy, a to pod ní už tolikrát... a na hlaváku jsem bývala jako doma a o takovém představení, na kterém bychom určitě MUSELI jít, taky nemám ni tuchu... díky za krásný příspěvek a připomenutí, že se při cestě mám víc koukat kolem sebe! Pa, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni ty jsi mě teda pobavila... tak vzhůru do pražských ulic
      měj se pěkně V.

      Vymazat
  5. Věruško, to byl parádní výlet, i bez kabelky :o) Na Staroměstské věži jsem nebyla už spoustu let, máš pravdu, ten pohled dolů je úžasný.
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Věru, krásný výlet. A jak píše Helenka, ten pohled musí být úžasný .... jen pro mě ne - mám fobii z výšek, a když už se překonám, tak kvůli klukům a pak co nejrychleji zas pěkně dolů na pevnou zem.
    Hezký víkend ... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věru, tak to jsi na tom podobně jako Luky - ten se bojí "děravých schodů" a kouká jen do dálky. Pohled dolů jsem mu jen vyfotila.
      měj se V.

      Vymazat
  7. Nádhera, škoda, že Jenda na to není. Krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
  8. Věru,
    krásně jste si výlet užili :-)
    Moc děkuji za přání !

    OdpovědětVymazat
  9. Mila Verus dik za nadherne fotky ja miluje Praha. Mesta ma Flair a tolik Divadlo je supr.A leto venku sedis tam na kavu a vidis vsechno to pro mnj fantazie .Pa karin

    OdpovědětVymazat